Näin luet sähkölaskua

1. Sähkölaskun tunnistetiedot

Tunnistetiedoista näet asiakas- ja käyttöpaikkanumerosi. Tarvitset niitä asioidessasi asiakaspalvelussamme.

2. Asiakaspalvelun yhteystiedot

Laskun maksuun, energiankulutukseen tai muuhun laskujen sisältöön liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Paneliankosken Voiman laskutuspalveluihin.

3. Laskutusjakso sekä laskutuksen aihe

Tässä näkyy jakso, jolta sähköenergia ja verkkopalvelumaksu laskutetaan.
Löydät tarkemman erittelyn toteutuneesta sähkönkäytöstä laskun erittelysivulta. Energiankulutustietoja voit seurata tarkemmin Online-palvelustamme.

4. Laskun maksutiedot

Tilisiirtolomakkeen yläpuolelta sekä tilisiirtolomakkeelta löydät laskun viitenumeron, eräpäivän ja laskun loppusumman. Käytä aina maksaessasi laskun viitenumeroa, jotta maksu kohdistuu oikein.​​​​​​​

5. Laskutusjakson kulutustiedot

Laskun erittelysivulla kulutustiedoista näet laskutuskauden, toteutuneen kulutuksen (yleis / kausi) ja mahdollisen tuotannon.

6. Laskuerittely: myynti

Myyntihintaan kuuluvat perusmaksu (€/kk) ja energiamaksu (snt/kWh). Mahdollisesta tuotannosta hyvitetään energiamaksua (snt/kWh). Mikäli sinulla on voimassa määräaikainen sähkönmyyntisopimus, löydät tästä sopimuksesi päättymispäivän. Jos sopimuksesi on voimassa toistaiseksi, siinä lukee, että myyntisopimus on voimassa toistaiseksi.

7. Laskuerittely: verkkopalvelu (entinen sähkönsiirto)

Verkkopalvelun hinta muodostuu perusmaksusta (€/kk), siirtomaksusta (snt/kWh) ja sähköveroista (snt/kWh). Merkittävä osa verkkopalvelun maksusta kohdistuu verkon investointeihin ja ylläpitoon. Verkkopalvelumaksulla saat myös asiakaspalvelua ympäri vuoden, 24 tuntia vuorokaudessa toimivan vikapalvelun sekä vikojen korjauksen kaikissa tilanteissa.
​​​​​​​