Aurinkosähkö


Aurinkosähköjärjestelmät

Myymme aurinkosähköjärjestelmiä, joista löytyy enemmän tietoa aurinkopanelia.fi -sivustolta.

Ostamme ylituotannon

Ostamme mielellämme mikro- tai pientuotantolaitoksessa (tyypillisesti aurinkopaneeleilla) tuotetun sähkön, joka jää yli oman käytön, mikäli sinulla on sähkön myyntisopimus energiankulutuksen osalta PKV:n kanssa. Tällöin verkkoon tuotettu sähköenergia hyvitetään sinulle sähkölaskun yhteydessä, kun pientuotannon ostosopimus on tehty.

Maksamme sähkön pientuotannosta kuukausittain jälkikäteen sähköpörssi Nord Poolin Suomen hinta-alueen tuntispot-hinnan, vähennettynä toimitusmaksulla 0,242 snt/kWh. Mikäli mikro- tai pientuottaja on arvonlisäverovelvollinen, ostohintaan lisätään alv 24 %.

Aurinkosähköjärjestelmän hankkijan muistilista

  • Minkä tehoinen järjestelmä tarvitaan?

  • Miten paneelit on mahdollista asentaa?

  • Asennuksen yhteydessä toimita mikrotuotantolaitoksen yleistietolomake
    ja järjestelmän käyttöönottopöytäkirja Paneliankosken Voimalle.

  • Varmista ylijäämäsähkölle ostaja ja tee tarvittavat sopimukset (Paneliankosken Voima ostaa ylijäämäsähkön yhtiön myyntiasiakkailta).

  • Kun olet toimittanut mikrotuotantolaitoksen yleistietolomakkeen ja järjestelmän käyttöönottopöytäkirjan Paneliankosken Voimalle, tulemme vaihtamaan sähkömittarisi tuotannon mittaukseen soveltuvaksi.

  • Toimitathan lomakkeet välittömästi järjestelmän asennuksen jälkeen.


Lisätietoja aurinkosähköasioissa antavat Jonni Kivistö p. 044 738 6125, ​​​​​​Janne Kaitale p. 044 738 6137 ja Topi Levomaa p. 044 738 6123.