Yhdessä pystymme tekemään Olivian, Aapelin ja monien muiden koulutiestä turvallisen

Peruskoulut alkavat Eurassa ja Eurajoella keskiviikkoaamuna, mikä tuo paljon pieniä kulkijoita koulujen läheisyyteen. Meillä aikuisilla on vastuu, että lasten ja nuorten koulumatkat ovat koko lukuvuoden ajan turvallisia. Liikenneturvan koululaiskyselyssä lapset toivoivatkin, että autoilijat keskittyisivät kännykän sijaan ajamiseen, antaisivat tietä suojatiellä ja hiljentäisivät vauhtia.

– Lapset vasta harjoittelevat liikenteessä kulkemista. Kun ajetaan koulujen lähistöllä, otetaan vauhti pois ja unohdetaan kiire. Hidastetaan ja pysäytetään auto ennen suojatietä. Jos tienylitystilanne on turvallinen, voi lapselle myös viittoa, että nyt on turvallista ylittää tie, Liikenneturvan suunnittelija Tomi Niemi vinkkaa tiedotteessa.

Liikenneturva haastaa aikuisia ajattelemaan omaa toimintaansa liikenteessä.

– Ratissa kännykkään tuijottavat aikuiset pelottavat lapsia. Tässä on nyt jokaisella kuskilla peiliin katsomisen paikka. Kun ajetaan, keskitytään siihen ajamiseen, Niemi painottaa.

Lisäksi vanhempia kannustetaan miettimään lastensa koulumatkaa turvallisuusnäkökohdista, sillä turvallisin reitti ei välttämättä ole lyhin.