Woimapuiston puut on tältä erää istutettu ja rungonsuojat laitettu - kukkia saa käydä keräämässä

Puutarhuri Sirkku Reko näyttää, kuinka kivan kimpun kukkasista nyt saa.

Paneliankosken Voima Oy:n (PKV) Woimapuisto on nyt saanut tältä erää kaikki puun taimensa. Niitä on reilut 120 kappaletta, ja lajimääräkin on hieman noussut. Keskiviikkona laitettiin esimerkiksi yksi peikkokoivu, josta kasvaa mielenkiintoisen näköinen puu. Myös pilarileppä on uutuus.

Lisäksi kahdella palstalla kukkii parhaillaan mukavasti hunajakukkaa, kahta väriä ruiskaunokkia, päivänkakkaraa ja unikkoa. Myös samettikukkia näkyy ja siankärsämöitä. Kukkia saa käydä keräämässä maltillisia kimppuja Kännöltä, jotta niistä olisi kodeissakin iloa.

- Osa kylvetystä siemenseoksesta on monivuotista, joten ensi vuonnakin on pörriäisiä houkuttavaa kukkaloistoa luvassa. Esimerkiksi monivuotisen päivänkakkaran lehtiä näkyy taaimmaisella alueella, joten se kukkii ensi vuonna, puutarhuri Sirkku Reko kertoo.

Saimme Euran Eläkkeensaajista jälleen keskiviikkona talkooapua, sillä lähes kaikille taimille laitettiin rungonsuojat suojaamaan niitä rusakkojen ja jänisten talttahampaita vastaan. Iso kiitos kaikille paikalla olleille.

Euran keskustan puoleiselle palstalle laitetaan vielä todennäköisesti pari marjapensasta sekä ennen talvea kaikkien taimien juurustalle kangas ja kuorikatetta sekä syyslannosta. Klikkaa juttu auki, niin näet lisää kuvia.

Euran Eläkkeensaajien puheenjohtaja Liisa Nurminen ja puutarhuri Sirkku Reko laittamassa taimia talvikuntoon.

Ensimmäiset puista alkavat vähän tuleentua, kuten kuvan pihlaja. Kuvassa näkyy myös hunajakukkaa.

Syvä nuuhkaisu katsurasta, joka tuoksuu jonkun mielestä piparkakulta, mutta ainakin mausteiselta, kun sen lehtiä hypistelee.