Voimakas tuuli on aiheuttanut useita sähkökatkoja

Tuuli on aiheuttanut useita sähkökatkoja

Päivitetty 19.11. klo 14:30

Suomessa on parhaillaan noin 73 500 sähkötöntä asiakasta, kertoo Energiateollisuus ry:n ylläpitämä sähkökatkokartta https://www.xn--shkkatkokartta-5hb40a.fi/#/nyt

Paneliankosken Voiman sähköverkossa myrskytuulen aiheuttamat keskijänneverkon viat on saatu asentajiemme toimesta korjattua yhtä lukuun ottamatta. Eurajoen Auvin ja Verkkokarin suunnalla on noin 60 asiakasta sähköttä. Lisäksi korjaamme parhaillaan yksittäisiä pienjänniteverkon vikoja sekä poistamme sähkölinjoille nojaavia puita.

Tuuli on ennusteiden mukaisesti hellittänyt otettaan jakelualueellamme. Sähkökatkoja voi kuitenkin edelleen esiintyä sekä tuulesta että vikojen korjauksesta johtuen. Pyydämme asiakkaitamme noudattamaan varovaisuutta ja huomioimaan turvallisuuden sähköverkon läheisyydessä liikuttaessa.

Ajantasainen häiriökarttamme löytyy osoitteesta https://pkv.keskeytyskartta.fiPäivitetty 19.11. klo 11:40

Voimakas ja puuskissa myrskyisä tuuli on aiheuttanut useita sähkökatkoja Paneliankosken Voiman sähköverkossa torstaina 19.11. aamun ja aamupäivän aikana. Viat ovat johtuneet sähköjohdoille kaatuneista puista ja katkenneista puiden latvoista. Viat alkoivat aamuyöstä ja aamupäivän aikana tuuli on koko ajan voimistunut. Vikoja on ollut Eurassa, Paneliassa, Kiukaisissa sekä Eurajoella, Kuivalahdella ja Pihlauksessa. Enimmillään sähköt on ollut poissa noin 2800 asiakkaaltamme, tällä hetkellä noin 700 asiakkaaltamme kolmen eri vian johdosta.

Vikoja korjataan parhaillaan, mutta edelleen jatkuva kova puuskainen tuuli vaikeuttaa osaltaan korjaustöitä. Ennusteiden mukaan tuuli on kuitenkin alueellamme tyyntymään päin ja odotamme, että saamme palautettua sähköverkon normaaliin tilaan kuluvan iltapäivän aikana. Häiriökarttamme löytyy osoitteesta https://pkv.keskeytyskartta.fi