Veteraanipäivänä liput liehuvat

Tiistaina juhlistetaan kansallista veteraanipäivää. Sen kunniaksi Suomen liput on vedetty aamulla salkoihin, myös meillä Paneliassa. Veteraaneja on keskuudessamme vielä yli 5000, muistuttaa Sotaveteraaniliitto.

Korona-aikana juhlat vietetään jälleen virtuaalisina. Kun klikkaat tämän artikkelin auki, löydät alempaa tekstistä suoran linkin Euran kunnan veteraanijuhlatilaisuuteen, joka alkaa kello 12.

Tilaisuus koostuu musiikkiesityksistä, lausunnasta sekä Kuisma Haapaniemen juhlapuheesta. Ohjelma alkaa seppeleenlaskulla ja käynnillä sankarihaudalla.

Euran veteraanien virtuaalijuhlassa ovat mukana kunta ja sen sivistyspalvelut, seurakunta, yhteiskoulu, Kiukaisten koulu, veteraanijärjestöt sekä Sotainvalidien Veljesliitto. Koulut vastaavat ohjelmasta veteraanijärjestöjen kanssa.

Tilaisuutta pääsee seuraamaan tästä. Tallennetta voi katsoa myös jälkikäteen.

Edellä kerrotun lisäksi Euran seurakunta antaa tervehdyksensä, jonka jälkeen lauletaan Evakon laulu ja On hetki. Sitten on juhlapuheen aika. Lausuntaa kuullaan Aleksis Kiven Seitsemästä veljeksestä, josta yhteiskoulun oppilaat ovat valinneet katkelman. Lopuksi kuullaan Veteraanin iltahuuto ja Finlandia.