Valtatie 8:sta pidettiin Eurajoella asukastilaisuus — ”Kaikki on sujunut hyvin”

Keskiviikkoiltana järjestettiin Teamsin välityksellä asukastilaisuus valtatie kahdeksan parantamisesta Eurajoen keskustan kohdalla. Sitä seurasi reilut 30 ihmistä. Nauhoitettu tilaisuus tulee tekstitettynä Väyläviraston verkkosivuille hankkeen muiden materiaalien joukkoon.

— Yllätys on ollut, että yllätyksiä ei ole juuri tullut. Materiaalien saantiin maailmantilanne ei ole vaikuttanut toistaiseksi, mutta esimerkiksi teräksen ja bitumin hintataso on noussut. Hankkeen kokonaiskuluihin tilanne ei vaikuta merkittävästi, Väyläviraston projektipäällikkö Kari Partiainen arvioi.

Tavoitteena on, että liikenne ohjataan uudelle linjaukselle syksyn aikana.

Partiainen, pääurakoitsija-Destian työmaapäällikkö Esa Marjamäki ja Eurajoen kunnan tekninen johtaja Sami Nummi olivat yhtä mieltä siitä, että hanke on edennyt hyvin ja aikataulussa.

Viidestä sillasta viimeinen valetaan ensi viikolla. Ensimmäisiä sääsuojia on rakennettu viime päivinä. Kiertotien rakentaminen lähellä Krisantien risteystä eli alueen pohjoislaidalla on hyvässä vauhdissa. Se otetaan käyttöön parin viikon päästä ja liikenne hyödyntää sitä useita viikkoja. Klikkaa juttu auki, jotta voit lukea, mitä Auvintiellä ja Korpelantiellä tapahtuu sekä mitä töitä jää tehtäväksi ensi vuodelle.

Auvintien nykyinen kiertotie poistuu kesäkuun aikana, kun liikenne siirtyy menemään sillan alta. Destia myös parantaa kunnan toiveesta Auvintietä Krisantien risteykseen asti.

Rauman puoleisessa päässä alkavat pintakuorintatyöt Korpelantien tuntumassa, jossa myös PKV on työn tuoksinassa.

Työmaaliikenne pääsee kulkemaan 8-tien uutta linjausta pitkin noin kolmen viikon päästä, mikä vähentää haittaa liikenteelle.

— Ensi vuodelle jäävät nykyisen 8-tien sillan korjaus sekä keskustaan tehtävä kiertoliittymä, Esa Marjamäki totesi.