Tukes: Sähkötarkastuksia on jälleen tuputettu vilppi mielessä

Kuvituskuva. Kerroimme tammikuun lopulla, että PKV:n omaisuutta olevat sähkömittarit toimivat tarkastamatta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) tiedottaa, että sen tietoon on tullut taas ympäri Suomea useita tapauksia, joissa erityisesti ikäihmisille on tyrkytetty sähkötarkastuksia vilpillisin keinoin. Osa tarkastajina esiintyneistä on väittänyt olevansa Tukesin asialla tai vedonnut lainsäädäntöön.

Paneliankosken Voimalle (PKV) aiheesta on tullut huolestuneita yhteydenottoja viimeksi tammikuun lopulla. PKV:n sähkömittarit eivät tarvitse ulkopuolisen tarkastusta, minkä vuoksi mekin haluamme varoittaa asiakkaitamme harhaanjohtavista yhteydenotoista ja perusteettomista tarkastuksista.

Tukesilla ei ole sähkötarkastustoimintaa, eikä se määrää mitään tahoa tekemään sähkötarkastuksia. Jos taas asialla pitäisi olla Paneliankosken Voiman henkilökuntaa, asentajamme tunnistaa yhtiömme tunnuksilla varustetuista autoista ja vaatetuksesta sekä heillä on myös yhtiömme henkilökortti.

Sähkösaneerauksia on markkinoitu esittämällä virheellistä tietoa vanhojen asennusten laittomuudesta. Tukesin ylitarkastaja Ville Huurinainen korostaa, että vanhoja sähkölaitteistoja ja -asennuksia ei tarvitse uusia, jos ne ovat kunnossa. Jos taas havaitsee sähkölaitteissa vikaa, ne kannattaa korjauttaa sähköalan ammattilaisella.