Sylvia-myrskyn tuulet koettelivat PKV:n sähköverkkoa

Sylvia-myrskyn voimakas puuskittainen tuuli koetteli tiistaina myös Paneliankosken Voiman sähköverkon kestävyyttä. Ensimmäiset viat osuivat aamupäivään, kun Hiirijärvellä tuuli kaatoi puun 20 kV:n runkojohdolle, mistä aiheutui sähkökatkos runsaalle 200 asiakkaalle yhdeksän jälkeen, ja Eurajoella alkoi vika hieman ennen aamukymmentä, kun sähköt katkesivat alle 200 asiakkaalta.

Sähkökatkoja oli päivän aikana useita, ja niitä osui eri puolille Paneliankosken Voiman sähköverkkoa Eurassa ja Eurajoella. Pahiten tuuli koetteli yhtiön sähkölinjoja Eurajoella Hankkilassa, Verkkokarissa ja Kuivalahdella. Katkot johtuivat pääasiassa sähkölinjoille kaatuneista puista, mutta myös kovan tuulen langoille heittämistä esineistä, kuten Kiukaisissa peltikatteesta.

Pahimmillaan ilman sähköjä oli alkuiltapäivällä noin 2 000 asiakastamme. Iltayhdeksän jälkeen tiedossa olleet sähköverkon viat oli saatu korjattua kahta pahemmin vaurioitunutta pienjännitekohdetta lukuun ottamatta. Kova puuskittainen tuuli vaikeutti osittain myös korjaustöitä. Keskiviikkona asentajat ovat lähteneet heti aamulla jatkamaan korjaustöitä.

Paneliankosken Voima korostaa, että sähköjohdoilla olevia puita ei saa turvallisuussyistä poistaa ilman sähköyhtiön lupaa. Sähköjohtoihin koskeminen on ehdottomasti kielletty. Kiitämme asiakkaitamme ymmärryksestä ja pahoittelenne sähkökatkojen mahdollisesti aiheuttamaa haittaa.

Paneliankosken Voiman vikapalvelunumero 02 838 6175 päivystää 24/7. Muissa myrskyn jälkimaininkeihin liittyvissä asioissa kannattaa ottaa yhteyttä tekniseen asiakaspalveluumme numeroon 02 838 6170. Se palvelee arkisin klo 9-16.