Sanna Vähä-Vahe: Päällimmäisenä on hyvä fiilis, vaikka oli reissulla rankkojakin päiviä ja hetkiä

Sanna Vähä-Vahe teki Team Rynkeby Turun joukkueen mukana uskomattoman matkan Pariisiin. Kuvassa alkulämmittelyä reissua varten Paneliassa.

"Hyvä fiilis, tietyllä tavalla voittajafiilis. Kaikki matkat tuli poljettua. Oli rankkojakin päiviä ja lopussa väsytti, mutta tavoitteeseen päästiin. Tosi hienoa, että tämä on tehty."

Näin summaa päällimmäiset tuntemuksensa euralainen Sanna Vähä-Vahe, joka on ahkeroinut uskomattoman pyöräilyreissun Pariisiin. Tavoitteena oli kerätä rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi, minkä vuoksi Paneliankosken Voima lähti sponsoroimaan Sannan matkaa.

- Aloituspätkä Turusta Helsinkiin sekä kaikkien Suomen yhdeksän joukkueen yhteinen 20 kilometrin matka Helsingin lähtöjuhlasta satamaan poliisisaattueessa olivat jännittävimmät.

Sannan mukaan oli suuri helpotus, että Team Rynkeby Turun joukkueelle ei käynyt mitään isompaa. Kukaan jäsenistä ei kaatunut pahasti, eikä kukaan sairastunut. Silti vasta kun pyörä oli rekassa, hän uskalsi luottaa, että kaikki oikeasti meni hienosti.

- Polvet ja takapuoli tietävät yhä, että on pyöräilty. Aion kyllä pyöräillä jatkossakin.

Team Rynkebyn hyväntekeväisyysjoukkueille osui hikinen loppuhuipennus, sillä matkan viimeiset neljä päivää olivat kuumia. Jo Belgiassa oli hellettä, ja Ranskassa lämpötila hipoi 30 astetta.

Parhaillaan haetaan ensi vuodelle pyöräilijöitä ja huoltotiimiläisiä. Haku on auki syyskuun ensimmäiseen päivään. Sanna kannustaa lähtemään mukaan, vaikka itse pitääkin perhesyistä välivuoden. Klikkaa juttu auki, jotta näet Sannan ja kumppanien matkareitin, aikajanaa ja kuvia.

Kunnon kasvatus oli välttämätöntä etukäteen, sillä matkaa kertyi pisimmillään yli 200 kilometriä päivässä ja korkeuserotkin olivat toista luokkaa kuin ala-Suomessa. Joukkue pyöräili myös yhdessä Turun seudulla, jotta ensikertalaisetkin oppivat ajamaan turvallisesti noin 40 matkaajan ryhmässä.

Euroopan laajuisesti varoja on tämän vuoden tempauksella kerätty 9,5 miljoonaa euroa, joskin keräys jatkuu yhä. Suomessa lahjoituskohteet ovat Aamu Säätiö sekä Sylva Ry.

Matkareitti:

  • to 7.7. reilu 180 km, Turku-Helsinki
  • pe 8.7. 20 km, satamaan
  • la 9.7. 15 km Travemündestä Timmendorfer Strandiin
  • su 10.7. 204 km Verdeniin
  • ma 11.7. 210 Legdeniin
  • ti 12.7. 180 km Geleeniin
  • ke 13.7. 151 km Dinantiin
  • to 14.7. 190 km Soissoins'iin
  • pe 15.7. 93 km Senlis'iin
  • la 16.7. päätöspäivä, Pariisin Eiffel-tornille