Sähkön myyntihintojemme lasku jatkuu, vaikka alv nousee takaisin 24 prosenttiin

Sähkön myyntihintojen arvonlisävero (alv) palaa toukokuun alussa 24 prosenttiin. Sähkön myyntiin sovellettava alv alennettiin poikkeuksellisesti 10 prosenttiin joulukuun alusta huhtikuun loppuun. Sähkön siirron arvonlisävero on ollut koko ajan 24 prosenttia.

Paneliankosken Voima Oy (PKV) ei vie arvonlisäveron korotusta hintoihinsa, vaan toistaiseksi voimassa olevan Kosken vetoWoima -tuotteemme hinta laskee. Toukokuun alusta arvonlisäverollinen hinta on 9,55 senttiä kilowattitunnilta yleissähkössä ja kausisähkössä muun ajan hinta 9,25 senttiä ja talvipäivän 10,65 senttiä kilowattitunnilta. Huhtikuun loppuun asti alvilliset hinnat ovat 13,20 ja kausisähkössä 12,70 ja 14,20 snt/kWh. Hinnanmuutos astuu voimaan automaattisesti. Kosken vetoWoima on tarjolla vain pitkäaikaisille asiakkaillemme, jotka ovat hankkineet sähkön siirron lisäksi sähkön myynnin PKV:ltä vähintään kaksi vuotta.

Myös uusien määräaikaisten myyntisopimustemme hinnat laskevat hieman. Kahdeksan kuukauden uusissa Kosken vuosiWoima -sopimuksissa yleissähkön hinta on toukokuun alusta tasan 11 senttiä, 12 kuukauden sopimuksessa 12,05 ja 24 kuukauden sopimuksessa 11,40 senttiä kilowattitunnilta.

— Pystymme alentamaan hintojamme arvonlisäveron noususta huolimatta, sillä olemme tehneet onnistuneita tuotanto-osuusinvestointeja ja tahdomme paikallisena yhtiönä toimia asiakkaidemme suuntaan vastuullisesti, toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo.

Voimassa olevien määräaikaisten sopimusten hinnat nousevat arvonlisäveroprosentin korotusta vastaavasti, joskin hintakattomme on edelleen 17,60 snt/kWh, jonka yli loppuhinta ei kenelläkään nouse.

Perusmaksu muuttuu toukokuun alusta kaikissa myyntisopimustyypeissä 3,95 euroon kuukaudessa.