Puistoomme on nyt istutettu kymmeniä taimia, kesätyöntekijät auttavat ne alkuun kastelemalla

Mönkijää ajamassa toisella kastelukierroksella Mikko Heinonen, kasteluvuorossa Elias Kuronen.

Paneliankosken Voiman puistohanke on ottanut konkreettisia edistysaskelia tällä viikolla. Perjantaina iltapäivällä kesätyöntekijämme Mikko Heinonen ja Elias Kuronen olivat jo kastelemassa istutettuja puun taimia. Juhlavuottamme edustavista 110 puusta iso osa on istutettu, sillä vain havupuut ja koivut odottavat vuoroaan vasta elokuussa.

Myös kukkaniityt on kylvetty, jotta niistä kasvaa pörriäisille tärkeitä alueita. Puistokyltti laitettiin paikoilleen torstaina aamupäivällä.

Nimeltään kolmeen palstaan jakautuva alue Euran Kännöllä on Woimapuisto. Se on vuokrattu 100 vuodeksi Euran kunnalta, jotta joutomaana toiminut alue saadaan muutettua ohikulkijoiden silmän iloksi ja sitomaan hiiltä.

Puiston istutukset on suunnitellut Kukka- ja puutarhakauppa Lillukan yrittäjä Sirkku Reko, joka on istuttanut taimet miehensä Ollin kanssa. Alueella kasvaa esimerkiksi useita erilaisia pihlajia, kirsikkapuita sekä koristeomenapuita.

Muita tärppejä puulistalta ovat metsälehmukset, lehtikuuset, sateenvarjolepät, vuorijalavat sekä katsurat. Kasvit on listattu puiston kylttiin. Jos haluat nähdä lisää kuvia, klikkaa juttu auki.