Puistomuuntamomme henkii tyylikkäästi historiaa Euran keskustassa

Puistomuuntamo sai viimeistelynä led-valonauhaa ympärilleen torstaina 2. marraskuuta.

Paneliankosken Voima Oy tahtoo kantaa kortensa kekoon osallistumalla Euran keskustamaiseman elävöittämiseen. Olemme tuunanneet yhden puistomuuntamomme teippauksella ja valaistuksella.

Idean isä on myyntipäällikkömme Jonni Kivistö, jonka silmiin osui vastaavanlainen toteutus muualla. Hänelle nousi heti ajatus, kuinka puistomuuntamoa voisi paikallisesti elävöittää.

- Puistomuuntamojamme on maalattu ilkivaltaisesti. Piristimme itse yhtä muuntamoamme niin, että toteutus on tyylikäs ja mukava katsella. Olen aina ihaillut vanhoja tiilimuuntamoja ja PKV:n historiaa. Nyt ne on tuotu Euran keskustaan kaikkien katseltaviksi.

Muuntamon kuvitusaiheina ovat Panelian sähkötehdas ja iäkäs tiilimuuntaja kantatie 43:n varrelta. Kuvat on muunnettu mustavalkoisiksi, sillä Panelian sähkötehdas on otettu käyttöön vuonna 1922 ja käytöstä poistetulla tiilimuuntajallakin on ikää useita kymmeniä vuosia.

Toteutuksessa PKV:tä auttoivat euralainen P-J Graphics Oy ja köyliöläinen Tarrateksti Ky. Paikallisuus oli tärkeä kriteeri, kun valitsimme yhteistyötahot, joilla on osaamista suunnittelusta toteutukseen.

Muuntamon seinien yliteippaus tehtiin lokakuun 24. päivä, ja torstaina 2. marraskuuta uutta nähtävyyttä täydennettiin vielä led-valaistuksella, jonka hoiti mittarointiasentajamme Risto Vähätörmä.

Nyt joen, Viihtymän ja kaupan välissä on sähköä henkivä kohde, jota kelpaa katsella myös hämärän ja pimeän aikaan.

Suunnitteilla on vastaava tempaus Eurajoelle, josta on jo kartoitettu sopivaa puistomuuntamoa.