PKV:n asentajat kapuavat sähkötolppiin myös ennakoimismielessä

Paneliankosken Voiman asentajat käyvät säännöllisesti täsmäiskuina päivittämässä osaa alueemme sähkötolppien naulakkorakenteista. Naulakkorakenne viittaa tietynlaisen pylvään yläosaan, jossa on valkoinen posliininen eristin ja johtoja.

Esimerkiksi juuri ennen juhannusta työryhmät ahersivat Kahalankulman ja Sydänmaan aseman välillä junaradan tuntumassa, josta löytyi useita viallisia eristimiä. Vanhaa asennustapaa on muutettu käytännön kokemusten pohjalta. Eristin estää sähkön kulkeutumisen pylvääseen ja siitä maahan.

– Nostamme langan eristimen päällä olevasta urasta sen kaulalle, jotta se ei riko eristintä. Esimerkiksi tuulessa värisevä lanka voi urassa ollessaan hajottaa eristimen, mikä aiheuttaa pahimmillaan sähkökatkoksen, PKV:n mittarointiasentaja Risto Vähätörmä kertoo.

Sähkön siirtomaksulla eli verkkopalvelumaksulla sähköyhtiö kattaa kustannuksia, jotka aiheutuvat esimerkiksi verkkojen rakentamisesta sekä kunnossapidosta, joka tarkoittaa lähinnä erilaisten vikojen korjauksia ja ennakoivaa huoltoa.