PKV toteutti Pintoksen aurinkovoimalaprojektin

Kyllä hymyilyttää; helmikuun alku ja aurinko porottaa.

Ammattilaisten tiimi
​​​​​​​

PKV on osa SUN-aurinkosähkötiimiä, joka toteuttaa erikokoisia aurinkovoimaloita yrityksille ja kotitalouksille avaimet käteen -periaatteella. Tiimiin kuuluu muiden ammattiosaajien lisäksi sertifioituja aurinkosähköasentajia. − PKV:lla sertifioituja asentajia on kaksi. Kumpikin heistä on suorittanut Motivan sertifiointikoulutuksen ja loppukokeen.
Vapaaehtoinen lisäkoulutus on tarkoitettu aurinkolämpö- ja aurinkosähkö-, biolämpö- ja lämpöpumppuasentajille.

Lue koko juttu klikkaamalla artikkeli auki!

Yritysten mielenkiinto aurinkosähköön lisääntynyt
Suomessa kaupan ala hyödyntää aurinkoenergiaa jo tehokkaasti. Myös valmistava teollisuus on alkanut investoida puhtaaseen aurinkoenergiaan. Tämä on huomattu myös sähköyhtiö Paneliankosken Voimassa (PKV). − Kotitaloudet ovat jo varsin tietoisia aurinkoenergian tarjoamista mahdollisuuksista. Nyt myös yrityksissä on herätty huomaamaan sen edut, myyntipäällikkö Salla Anttila PKV:lta sanoo.


PKV toteuttajana
Teknologiateollisuuden toimialalta ensimmäisten joukossa oman aurinkovoimalaprojektinsa kanssa liikkeelle lähti euralainen Pintos Oy. Yritys on Suomen johtava raudoitteiden valmistaja ja tarviketoimittaja ja sillä on tehtaita Eurassa sekä Rauman Lapissa. − Pintos tilasi aurinkovoimalan meiltä ja toteutimme projektin heille Eurassa avaimet käteen -periaatteella. Järjestelmän komponentit eli muun muassa telineet, paneelit ja invertterit toimitti yhteistyökumppanimme Satmatic. Anttilan mukaan Pintoksen voimala valmistui hieman etuajassa. Se on tuottanut sähköä Euran naula- ja verkkotehtaille 21. tammikuuta alkaen.


Maa-asennuksena
Anttila kertoo, että Pintoksen voimala on ensimmäinen projekti, joka tehtiin maa-asennuksena, kun muissa kohteissa paneelit on asennettu kiinteistöjen katoille. − Se on myös teholtaan suurin, jonka olemme tähän mennessä asiakkaallemme toteuttaneet.


PKV järjestää maanantaina 16.3. Eurajoella ja tiistaina 17.3. Eurassa tapahtuman. joihin voi tulla keskustelemaan muun muassa SUN-aurinkosähköstä, järjestelmien asennuksesta sekä muista sähköyhtiön tuotteista ja palveluista. Eurassa tapahtumassa pääsee tutustumaan samalla Pintoksen uuteen aurinkovoimalaan. Tapahtumista tiedotetaan lähempänä ajankohtaa tarkemmin.

Pintoksen aurinkovoimalan teknisiä tietoja:
▪ 82 kilowatin laitos (kW)
▪ arvioitu vuotuinen sähköntuotanto 75 000 kilowattituntia
▪ 273 kpl 300-watin paneeleita
▪ paneeliston kokonaispinta-ala noin 450 m²

Lisäinfo Salla Anttila
044 279 1428, salla.anttila@pkvoy.fi