PKV täyttää 110 vuotta – sähkön hintoihin tulee muutoksia

Paneliankosken Voima Oy:llä on juhlan aika, sillä yrityksemme saavuttaa vuonna 2022 kunniakkaan 110 vuoden iän. Sen kunniaksi laskemme sähkön verkkopalvelumaksujamme heti vuoden alusta 11,0 prosenttia. Asiakkaalle se tarkoittaa noin 5–10 euron alennusta kuukaudessa. Hintojen alennus kohdistuu verkkopalvelumaksussa niin siirto-, teho- kuin perusmaksuihinkin. Myönnettäköön, että osasyy pudotukselle on sähkömarkkinalain muutos, jolla Energiavirasto muutti sähkön jakeluverkkotoiminnan hinnoittelun valvontamenetelmiä vuosille 2022 ja 2023. Arviomme mukaan nykyinen hinnoittelu olisi johtanut sallitun tuottotason ylittämiseen.

Täydet kympit ovat saaneet meidät suunnittelemaan asiakkaillemme monenlaista mukavaa. Koronatilanne ja -rajoitukset kuitenkin määrittelevät osin sen, milloin ja missä muodossa voimme toteuttaa minkäkin ideoistamme. Luvassa on esimerkiksi säännöllinen arvonta, jossa on jaossa energinen ja liikuttava palkinto. Lisäksi olemme mukana mielenkiintoisessa hankkeessa, joka kytkeytyy olennaisesti Panelian maaperään. Ideoita on kirjattu ylös paljon, ja kerromme niistä tarkemmin heti, kun ne kyetään viemään läpi.
​​​​​​​
Jos palataan lopuksi vuoteen 2021, energiayhtiöiden arki ei ole ollut pelkkää riemua. Meidän on pakko reagoida sähköenergian markkinahintojen poikkeuksellisen kovaan nousuun, joka alkoi kesäkuussa 2021. Markkinahinnat ovat kivunneet yli kaksinkertaisiksi vuoteen 2020 verrattuna. Sen takia Paneliankosken Voima Oy nostaa toistaiseksi voimassa olevien sähkön myynnin tuotteidensa energiamaksuja 1.2.2022 alkaen noin 1,2 senttiä kilowattitunnilta. Myynnin perusmaksut säilyvät ennallaan. Hinnankorotus vaihtelee noin viiden ja 18 euron välillä kuukaudessa kulutuksesta riippuen. Sähkön myyntihintamme ovat korotuksen jälkeenkin maan keskiarvohintoja selvästi edullisemmat. Nykyiset myyntihintamme ovat olleet voimassa vuoden 2011 alusta.