PKV nostaa toistaiseksi voimassa olevien sähkönmyyntisopimusten hintoja lokakuun alusta

Kuvituskuva

Paneliankosken Voima Oy korottaa toistaiseksi voimassa olevien sähkön myyntituotteidensa hintoja lokakuun alusta sähkön hankintakustannusten nousun vuoksi. Sähkön markkinahinta on jatkanut poikkeuksellisen voimakasta nousuaan, ja loppukesän hinnat ovat olleet erittäin korkeita, elokuun keskihinta kaikkien aikojen korkein. Loppuvuoden ja ensi vuoden tukkuhinnat ovat vieläkin korkeammat. Tällä hetkellä arvioidaan, että poikkeuksellinen tilanne ei helpota ainakaan ennen ensi kesää.

On ymmärrettävää, että hintojen nousu aiheuttaa huolta asiakkaissamme ja laittaa harkitsemaan erilaisia vaihtoehtoja. Tulevaisuuden hintakehityksestä me Paneliankosken Voimassa emme valitettavasti pysty antamaan vastausta, koska tilanne on erittäin poikkeuksellinen ja ennustaminen täysin mahdotonta. Seuraamme markkinahintoja ja reagoimme muutoksiin aktiivisesti, myös jos hinnat lähtevät laskemaan.

Sähkön hinta on noussut niin korkealle, että pyydämme asiakkaitamme kiinnittämään huomiota sähkön kulutukseensa ja energiansäästöön. Kulutukseen vaikuttavat käyttötottumukset sekä sähkölaitteiden määrä ja käyttö. Sähköä kuluttavat erityisesti veden lämmitys sekä kiinteistöjen lämmitys ja ilmanvaihto. Sähköä säästämällä ja tehokkaasti käyttämällä pystyy vaikuttamaan sähkölaskunsa suuruuteen.

Tällä hetkellä tarjoamme oman jakelualueemme asiakkaille niin määräaikaista 24 kk:n sopimusta, kuin myös toistaiseksi voimassa olevaa ja tunneittaiseen pörssihintaan perustuvaa markkinasähköä. Oman jakelualueemme ulkopuolelle myymme tällä hetkellä sähköä ainoastaan pörssihinnalla. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen asiakas voi irtisanoa 14 vrk:n päähän, kun taas meidän on tiedotettava hinnanmuutoksista asiakkaita yhtä kuukautta ennen kuin muutos astuu voimaan. Hinnankorotusilmoitus oikeuttaa asiakkaan irtisanomaan sopimuksensa. Sähkönkäyttö kuitenkin edellyttää aina voimassa olevaa myyntisopimusta.