PKV lintulaputtaa ilmajohtojaan — kohteina lintujen suosimia peltoalueita

Lintuvaroitin on muotoiltu niin, että se pyörii kiinnikkeessään vähäisestäkin ilmavirtauksesta.

Paneliankosken Voima Oy lisää uusia lintuvaroittimia ilmajohtoihin eri puolilla aluettaan. Tuulessa vinhasti kieppuvissa lätkissä on valoa heijastavia tarroja, jotka heijastavat myös hämärässä. Ne auttavat lintuja huomaamaan ja väistämään johdot ajoissa.

— Tiistaina lintuvaroittimia asennettiin Paneliassa Kaitarannantiellä sekä kantatie 43:n ja Jokiahteentien risteyksestä Illastenmäen kulmaan saakka, käyttöpäällikkö Janne Kaitale listaa.

Tarkoitus on laittaa lintulappuja myös Eurajoen Verkkokariin sekä Panelian ja Eurajoen rajan tuntumaan Kohnan ja Kauruun alueelle vielä tämän kevään aikana. Pyrimme lintuvaroittimien avulla vähentämään toimintamme ympäristöhaittoja sekä sähkökatkoja.

Lintuvaroittimia paikoilleen ujuttavat työparina verkostoasentajat Jarkko Vähämaa ja Esa Korteniemi Vertek Oy:stä. Kaitarannantiellä 20 kilovoltin linjassa menee rinnakkain kolme johtoa, joista reunimmaisiin nostettiin sauvan avulla lappuja noin 14 metrin välein.

— Varoittimet asennetaan suoraan jännitteiseen johtoon, joten asennus ei vaadi sähköjen katkaisua, Vähämaa ja Korteniemi kertoivat.