PKV hankkii lisää tuulivoimaa

Paneliankosken Voima Oy on yhtenä osaomistajana allekirjoittanut Taaleri Energian kanssa pitkät sähkönostosopimukset tuulipuistoista Posioon ja Siikajoelle. Murtotuulen ja Isonevan puistot rakennetaan Taaleri Solarwind II -rahaston kautta. Suomen Voiman omistajayhtiöistä hankkeen takana ovat PKV, Lammaisten Energia, Kokemäen Sähkö, KSS Energia, Keravan Energia ja Porvoon Energia Oy:t.

PKV:lle hankinta tarkoittaa vuodessa vähän alle yhdeksää gigawattituntia, mikä on noin kymmenys yhtiön kokonaishankinnasta tällä hetkellä. Energiamäärä vastaa noin 500 sähkölämmittäjän vuosikulutusta.

– Nyt tehty sähkönhankintasopimus on jatkumoa jo käynnissä ja rakenteilla oleville tuulivoimapuistoillemme. Päästöttömän sähkön tuotanto eri muodoissaan on olennainen osa tavoitettamme myydä asiakkaillemme puhdasta sähköä, Paneliankosken Voiman toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo.

Rakennustyöt on aloitettu huhtikuussa. Yhteensä puistoihin pystytetään 42 tuuliturbiinia, joiden on määrä olla tuotannossa vuoden 2023 alussa.

Tuore hankinta on teknisesti PPA-sopimus, joka tarkoittaa pitkäaikaista, 15 vuoden sähkönostosopimusta.