PKV alentaa sähkön myyntihintojaan

Paneliankosken Voima Oy alentaa toistaiseksi voimassa olevia sähkön myyntihintojaan maaliskuun alusta. Pystymme pudottamaan hintojamme, koska sähkön markkinahinnat ovat laskeneet ja onnistuneita tuotantoinvestointejamme on valmistunut.

Toistaiseksi voimassa olevan vetoWoiman myyntihinta laskee 25 prosenttia. Yleissähkön hinta on maaliskuun alusta 17,60 senttiä kilowattitunnilta. Kausisähkössä talvipäivän hinta on 18,50 senttiä ja muun ajan 17,10 senttiä kilowattitunnilta. Perusmaksu on 3,50 euroa kuukaudessa. Edellä olevat hinnat ovat huhtikuun loppuun asti sähkön osalta alennetun 10 prosentin arvonlisäveron mukaiset.

Hinnanmuutos tulee voimaan tuotteen nykyisille asiakkaille automaattisesti. Muuten vetoWoima-tuote on saatavilla asiakkaille, joilla on ollut sähkön myyntisopimus meillä vähintään 24 kuukautta, eli esimerkiksi määräaikainen sopimus on juuri katkeamassa.

Lisäksi laskimme uusien vuoden ja kahden vuoden määräaikaisten sopimustemme tarjoushintoja. Hinta on molemmissa sama: 17,70 senttiä kilowattitunnilta ja perusmaksu 3,50 euroa kuukaudessa. Nämäkin hinnat ovat huhtikuun loppuun asti alennetulla 10 prosentin arvonlisäverolla, jonka jälkeen energiamaksu on 19,95 snt/kWh ja perusmaksu 3,95 euroa kuukaudessa.

Kolmantena vaihtoehtona tarjolla on pörssisähkösopimus, jonka hinnoittelu pysyy entisellään. Siinä on tunneittaisen pörssihinnan päällä marginaalina 0,35 senttiä kilowattitunnilta ja perusmaksuna 3,50 euroa kuukaudessa, toukokuun alusta arvonlisäverollinen marginaalimme on 0,40 snt/kWh ja perusmaksu 3,95 euroa.

Kun klikkaat jutun auki, näet pääkohdat, miten edellä kerrotut sopimustyypit eroavat toisistaan.

Mikä sitten on kullekin asiakkaalle sopivin sopimusmuoto? Tätä voi käydä läpi asiakasneuvojiemmekin kanssa, mutta tässä on pääkohdat eroista.

Jos asiakas haluaa ostaa sähköä tunnin hintaan, silloin pörssisähkö on oikea valinta. Pörssisähkötuotteessa asiakas voi parhaiten vaikuttaa sähkölaskuunsa ohjaamalla kulutustaan halvemmille tunneille. Tässä sopimusmuodossa asiakas kantaa riskin hintojen noususta, mutta toisaalta pääsee heti hyötymään myös alemmista hinnoista.

Määräaikainen sähkösopimus on riskinkarttajan sopimus. Sähkön hinta lukitaan tietyksi ajanjaksoksi, ja se sitoo kumpaakin osapuolta. Hinta on asiakkaalle kiinteä, vaikka markkinahinta heiluisi ylös tai alas. Tässä sopimustyypissä sähköyhtiö kantaa riskin hintojen muutoksista ja asiakkaan kulutuskäyttymisestä, koska hinta on aina sama.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on edellisten väliltä oleva suosittu sopimus, joka mahdollistaa asiakkaalle irtautumisen sopimuksesta kahdessa viikossa. Sähköyhtiö voi muuttaa hintaa ilmoittamalla siitä yhtä kuukautta ennen. Myös tässä sopimustyypissä riski asiakkaan kulutuskäyttäytymisestä on sähköyhtiöllä, mutta toisaalta kuukauden aikaikkunassa on mahdollisuus tehdä hintamuutoksia. Toki asiakas pystyy tässä välissä vaihtamaan sopimuksensa johonkin toiseen vaihtoehtoon.