Pappilankoski tuottaa jälleen sähköä

Pappilankosken vesivoimalaitos on saatu kuntoon, joten se jauhaa taas vesivoimaa. Voimalaitoksen 7,5 tonnin painoinen generaattori lähti huhtikuun lopulla Turkuun ja palasi kunnostettuna Eurajoelle tiistaina 25. toukokuuta. Toimintahäiriön pääsyyksi paljastui laakerivaurio, jonka korjasi LST Service Oy.

Vesivoimalaitos on ollut käynnissä torstai-iltapäivästä. Se sammutettiin värinän takia reilu vuosi sitten, ja sitä on yritetty korjata jo aiemmin.

​​​​​​​Jotta laite lopulta saatiin toimimaan, sen hydrauliikkakoneistokin päätettiin huoltaa. Sieltä paljastuikin torstaina verkostosuunnittelijamme Jali Tapanisen ja laitevalmistajan edustajan epäilemä vikaantunut magneettiventtiilin liitin.

Tiistaina Janhunen Oy:n nosturinkuljettaja Marko Haapanen nosti pitkäpuomisella ajoneuvonosturilla generaattorin katon kautta voimalaitoksen uumeniin, jossa se yhdistettiin akselikytkimellä turbiiniin. LST:ltä paikalla olivat sähköasentajat Tony Kronsieff ja Tomi Liimatainen.


PKV:n vesivoimalaitoksista vastaava verkostosuunnittelija Jali Tapaninen sai torstaina huokaista tyytyväisenä helpotuksesta. Tiistailta jääneet pienet vastoinkäymiset pystyttiin ratkaisemaan nopeasti.