Paneliankosken Voimalla käynnissä laaja järjestelmämuutos

PKV:lla aloitettiin alkusyksynä 2020 laaja asiakastietojärjestelmän, laskutuksen ja mittaustietopalveluiden järjestelmäuudistushanke. Asiakkaillemme muutokset näkyvät mm. uutena helppokäyttöisenä ja tietoturvallisena online-palveluna, josta löytyy kaikki tarpeellinen tieto oman sähkönkäytön seurantaan. Kirjautumiseen ei tarvita enää erillisiä tunnuksia, vaan sen voi hoitaa vahvalla tunnistautumisella, kuten nykyisin moniin muihinkin palveluihin. Myös sähkölaskun ulkoasussa tulee olemaan jatkossa pieniä eroavaisuuksia nykyiseen nähden.
Uusi järjestelmäkokonaisuus otetaan käyttöön kevään 2021 aikana, ja se saattaa aiheuttaa poikkeavaisuuksia asiakaspalvelun aukioloaikoihin. Kehitystyötä eri osa-alueilla jatketaan käyttöönoton jälkeenkin.
​​​​​​​
Tiedotamme asiasta vielä lisää kevään aikana.

Taustalla valtakunnallinen Datahub-järjestelmän käyttöönotto

​​​​​​​
Järjestelmähankkeen taustalla on sähkömarkkinalain edellyttämä kaikkia energiayhtiöitä koskeva Datahub-järjestelmän käyttöönotto. Vuonna 2022 käyttöönotettava Datahub on valtakunnallinen sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä, johon tallennetaan tietoja Suomen 3,7 miljoonasta sähkönkäyttöpaikasta. Datahubin kautta tietoja tulee käyttämään noin 100 sähkönmyyjää ja noin 80 sähkönsiirrosta vastaavaa jakeluverkkoyhtiötä palvellessaan sähkön käyttäjiä.