Lukuvinkkejä lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille - yhteistyössä Euran kirjaston kanssa

Heli Koski (kuvassa) kertoo kirjavinkit varhaisnuorille ja lapsille, Heta Pullinen on valinnut luettavaa nuorille aikuisille.

Julkaisemme kesän aikana muutamia täsmälukuvinkkejä asiakkaillemme. Aloitamme nuoremmista lukijoista näin juhannuksen alla.

Deborah Marcero: Purkissa (2021)
Leevi on keräilijä, joka pyydystää purkkeihin erilaisia asioita. Ihan tavallisia juttuja, kuten niittyleinikkejä, lintujen sulkia ja sydämen muotoisia kiviä. Mutta kun Leevi tapaa Elvin, he alkavat yhdessä kerätä talteen jotain aivan muuta! Sateenkaaria, meren ääntä ja lumisadetta enteilevää tuulta. Yhtenä päivänä Elvillä on kuitenkin uutisia, hänen perheensä muuttaa pois. Kuinka ystävyys voi jatkua, kun he ovat niin kaukana toisistaan? Mielikuvitusta ruokkiva kuvakirja lapsille!

Lee Bacon: Viimeinen ihminen (2021)
Viimeinen ihminen katosi maapallolta 30 vuotta sitten. Robotit ovat hävittäneet kaikki ihmiset, sillä se oli ainoa keino tehdä maapallosta parempi paikka. Tai tämä on ainakin robotille XR_935 totuus, jota se ei ole koskaan kyseenalaistanut. Eräänä päivänä se kuitenkin kohtaa ihmistyttö Emman, ja tästä alkaa jännittävä seikkailu! Kantaa ottava romaani varhaisnuorille.

Kun klikkaat jutun auki, löydät kuvat suositelluista kirjoista sekä lukuvinkin nuorille aikuisille.

Tämän kirjan parissa lasten mielikuvitus pääsee laukkaamaan. Kirja on lainattavissa Euran, Kiukaisten ja Eurajoen kirjastoista. Kuva: Heli Koski

Tästä romaanista ei puutu juonen käänteitä. Lainattavissa Euran ja Eurajoen kirjastoista. Kuva: Heli Koski

Kolmas kirjavinkkaus on suunnattu nuorille aikuisille. Kirjan valikoi Heta Pullinen.

Adriana Mather: How to hang a witch (2018)

Adriana Matherin nuorille aikuisille suunnattu englanninkielinen romaani How to hang a witch kertoo Sam-nimisestä teinitytöstä, joka muuttaa äitipuolensa Vivianin kanssa Salemin kaupunkiin - ja tulee nopeasti huomanneeksi, että olisi vähättelyä sanoa, että hän ei ole sinne tervetullut. Hän kun päätyy noitavainojen uhrien jälkeläisten kohteeksi. Kauaa hän ei ennätä kaupungissa asua, kun vuosisatoja vanha kirous aktivoituu, ja Sam löytää itsensä tapahtumien keskiöstä. Toistaako historia jälleen itseään, vai kykeneekö Sam pysäyttämään tapahtumien kulun?

Lainattavissa Euran pääkirjastosta.