Lisäsimme kotisivuillemme tietoa mahdollisesta sähköpulasta - käyhän kurkkaamassa

Satakunnassa toimii energianyrkki, joka on laatinut tiedotteet sähköpulasta kotitalouksille ja yrityksille. Tiedotteet pääset lukemaan kotisivuiltamme polulta Energia ja ympäristö -> Tietoa sähköpulasta. Pääkohtia tiedotteiden sisällöstä olemme jakaneet Facebook-sivuillamme marras- ja joulukuussa.

Satakuntalaiset energia-alan toimijat, viranomaiset ja elinkeinoelämä toimivat yhdessä sähköpulan välttämiseksi. Kiitos myös kaikille asiakkaillemme, olette ottaneet annetuista neuvoista hienosti koppia ja osallistuneet yhteisiin energiansäästötalkoisiin.

Sähköpula voi syntyä, jos sähkönkulutus on Suomessa suurempaa kuin tuotanto eikä naapurimaista saada ostettua riittävästi sähköä. Tämä tilanne koskettaa kaikkia, minkä vuoksi energian säästäminen ja sähkönkulutushuippujen pienentäminen on kaikkien tehtävä. Me kaikki voimme omaa kulutustamme vähentämällä vaikuttaa siihen, että sähkön kulutus ei ylitä sen tarjontaa.

Suomessa sähkönkulutus pienenikin esimerkiksi joulukuussa kymmenen prosenttia verrattuna vuoden takaiseen. Kylmimmät talvikuukaudet saattavat kuitenkin haastaa meitä vielä.

Klikkaa juttu auki, niin löydät suoran linkin, mistä pääset katsomaan yhdistetyt tiedotteet.

Voit lukea lisää mahdollisesta sähköpulasta ja siihen liittyviä ohjeita tästä.