Kyllä hoituu - PKV:n toimintatavat asiakkaiden pihoilla tehtyjen kaivuiden jälkeen

Kuvituskuva

Paneliankosken Voima Oy hoitaa aina nurmikot kuntoon, kun asiakkaiden pihoilla on kaivettu maakaapeloinnin takia. Joka paikkaan emme kuitenkaan ehdi samaan aikaan, vaan jälkien siivoamisen aikataulutukset ovat aina tapauskohtaisia. Parhaimmillaan kesällä nurmikko saadaan laitettua heti valmiiksi.

Syyskuun ja huhtikuun välisenä aikana tehdyissä kaivuissa viive on väistämättä pidempi. Kesä saattaa kulua pitkällekin ennen kuin on sopiva ajankohta siivota jäljet.

Ensinnäkin kierroksen aloitus riippuu säästä, sillä maan pitää kantaa koneet. Kaivuujälkiä tasoitellaan ennen nurmikon tekemistä. Lisäksi on tärkeä muistaa, että osassa kohteita nurmikon tekemistä lykätään tarkoituksella. Tämä koskee lähinnä keskeneräisiä työmaita, joilla liitetään kaapelit uusiin muuntamoihin. Viimeistelytyöt tehdään yleensä vasta, kun kaikki lähialueen kaivuut on tehty.

Viimeistelytöitä tekevien henkilöiden määrä vaihtelee muun työtilanteen mukaan. Yksi tekijä on sää, sillä sateella ei voi hakea nurmikkomultaa. Yhteistyöllä ja paikoin asiakkaiden pienellä kärsivällisyydellä asiat saadaan luistamaan, kaikki pihat kunnostetaan kyllä. Kiitos ymmärryksestänne.