Kolmas annos lukuvinkkejä: Marklundia, ekosiivousta ja käsityöasiaa

Tässä on esimerkki yhdestä lukuvinkistä haettuna Satakirjastojen valikoimista.

Vielä on kesää jäljellä, joten tässä tulevat kolmannet lukuvinkit tarjolle. Tärpit voi ottaa itselleen ylös, jos ei juuri nyt ehdi syventyä lukemiseen. Kaksi ensimmäistä on kirjastonhoitaja Satu Mäenpään vinkkejä, kaksi jälkimmäistä kirjastovirkailija Eija Ollilan.

Liza Marklund: Napapiiri, 2021
Marklund aloittaa uuden jännittävän sarjan, jossa pikkukaupungin tytöt pitävät kirjakerhoa. On vuosi 1980, ja yksi tytöistä katoaa. 40 vuotta myöhemmin tytön ruumis löytyy sillan perustuksista. Kirja koukuttaa, kuten Marklundin aiemmatkin kirjat Annika Bengtzonista.
Ellinor Sirén: Ekosiivoojan käsikirja, 2022
Siivous on helppoa! Kivasti kuvitettu kirja, jossa on helpot neuvot ympäristöystävälliseen siivoukseen. Itsetehty pesuaine etikasta ja ruokasoodasta toimii sisällä ja ulkotiloissa. Lisäksi vinkkejä esim. vaatehuoltoon ja ulkotilojen puhdistukseen.

Mia Boyle: Makrameen uudet tuulet: solmeile itse bohotyylisiä sateenkaaria, höyheniä, alusia & paljon muuta
Makramee on ollut viime vuosina suosittua, ja sen suosio vain kasvaa. Erilaisia kirjoja on ilmestynyt useita, ja tässä niistä yksi. Jos kesäkuumalla ei halua kutoa, makrameesolmuilu on suhteellisen helppo tekniikka opetella. Erilaisia solmuja käyttäen syntyy kukka-amppeleita, koruja, sisustusesineitä yms.
Eine Kinnula: KouKultani: sisustajan virkkauskirja
Pidän itse paljon virkkaamisesta. Viime aikoina olen virkannut mattoja. Eine Kinnulan kirjat sisältävät ihania ohjeita ja sisustusideoita. Kirjassa on ohjeita mm. mattoihin, tyynyihin, peittoihin sekä pyyhkeisiin. Ohjeet ovat selkeitä, ja erilaisia lankoja käyttämällä saa erilaisia tyynyjä samalla mallilla. Ohjeiden ja mallikaavioiden lisäksi kirja sisältää paljon tekijän omia virkkausvinkkejä.