Juuson ja Aten kesä on mennyt töitä paiskiessa - nyt on aika sanoa kiitokset

Kuvassa Juuso ja Atte, joiden ei todellisuudessa ole tarvinnut paljon seisoskella.

Kesä on kääntynyt loppusuoralle, mikä tietää lomien loppua ja sitä, että kesätyöntekijät ovat poistumassa tahoilleen. Paneliankosken Voiman arjessa on ollut tänä vuonna apuna viisi kesätyöntekijää, joista tänään viimeistä työpäiväänsä tekee Atte Sinkko.

Sinkko on ollut remmissä toukokuun alusta. Hän aloittaa kohta kolmatta vuotta sähkö- ja automaatiotekniikan opintoja Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Hän kuitannee kesätyöllään myös tutkintoon kuuluvaa työharjoittelua.

– Pääosin olen tehnyt maakaapelointia. Olen ollut Pihalan koneurakoinnin kaivinkonekuskin mukana ison osan kesästä.

Säkyläläinen Sinkko on ollut aiemmin työharjoittelussa Köyliön-Säkylän Sähkössä, joten alatuntemus syveni PKV:lla entisestään. Ennen ammattikorkeaa hän opiskeli sähköalaa Sataedussa Kokemäellä.

Toinen kesätyöntekijämme, Juuso Laksi jatkaa kuun loppuun.

Kiukaislainen Laksikin on ensikertalainen PKV:lla, josta työkokemusta kertyy kolmisen kuukautta. Taustalta löytyy sähköalan perustutkinto Sataedusta.

– Työt täällä ovat vaikuttaneet ihan hyviltä. Olen tehnyt esimerkiksi muuntajien maadoitusmittauksia.

Noin kahden kuukauden pestin teki eurajokelainen Elias Kuronen, joka on jo suunnannut lukion kolmannelle. Hänkin oli ensimmäistä kesää PKV:lla, jossa osallistui esimerkiksi kytkinasemien kunnossapitoon, varastotöihin, muuntajien lähiympäristön raivaukseen ja maadoitusmittauksiin.

– Työ täytti odotukset, oli mukavaa.

Kuronen on ollut aiemmin kesätöissä luomumaatilalla. Lukion jälkeen tällä hetkellä kiinnostaisivat insinööriopinnot, kenties prosessitekniikka.

Viiden kesän konkarillemme, Vilppu Tolville toivotimme pari viikkoa sitten onnea yliopisto-opintojen aloittamiseen. Viides kesätyöntekijä, neljäs ensikertalainen on tämän jutun kirjoittaja, työharjoittelija Riina Kaski, joka valmistuu tradenomiksi vuodenvaihteen tienoilla. Kuuden kuukauden harjoittelupesti tulee päätökseensä kuun lopussa, joskin työarki jatkuu ainakin kevääseen saakka osittain myös Paneliassa.

– Olen iloisesti yllättynyt, kuinka hienosti asiakaspalvelutiimi on ottanut minut porukkaansa. Kaikki muutkin PKV:lla ovat joka kerta mutisematta auttaneet, kun olen törmännyt taas yhteen yksityiskohtaan, jota en vielä tiedä. Olen alanvaihtoa harkitsevana oppinut täällä valtavasti uutta.