Eveliina Suonpää on PKV:n tuorein yhteistyökumppani

PKV on pitänyt pitkään tärkeänä lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan tukemista. Yksi aktiivisista liikuttajista on jo vuosikymmeniä ollut Panelian Raikas, jonka yhteistyökumppani PKV on kauan ollut. Halusimme laajentaa yhteistyön Eveliina Suonpäähän, joka pelaa tulevalla kaudella jääkiekkoa Ruotsin pääsarjassa Brynäsin maalivahtina.

– Nuoret tarvitsevat hyvistä harrastuksista myös esikuvia, jotka ovat parhaimmillaan saman putken kulkeneita paikallisia henkilöitä. Eveliina Suonpää on yksi heistä, maajoukkuetasolla pelaava jääkiekkoilija, jonka juuret ovat Kiukaisissa ja Panelian Raikkaassa, toimitusjohtaja Kimmo Nurminen toteaa.

Voidaan ajatella, että PKV on tukenut Eveliinaa Raikkaan kautta hänen urakseen muuttuneen harrastuksen alusta. Eveliina kertoi viime vuonna asiakaslehtemme haastattelussa, että Panelian jäähalli on hänen kotinsa jääkiekkoilijana. Hän kiersi nelivuotiaana ensi kertaa kenttää laidasta kiinni pitäen. Ensimmäisessä joukkueessa muut olivat vuotta vanhempia poikia. Pelipaikka maalivahtina kolahti varhain. PaRasta hän muistelee lämmöllä varsinkin yhteisöllisyyttä.

– Halusimme lähteä tukemaan Eveliinaa hänen urallaan eteenpäin kohti vieläkin parempaa menestystä ja jopa olympialaisia. Samalla tahdomme tarjota hänen kauttaan Raikkaan nykyisille lapsille ja nuorille kulmaa, kuinka pitkälle halutessaan voi päästä, mikäli vain tahtoa ja kykyjä riittää, Nurminen sanoo.

Olennainen osa yhteistyötä ovat Eveliinan vierailut Raikkaan nuorten harjoituksissa. Maalivahdin kesä on kulunut tulevaan kauteen valmistautuen tukikohtana lapsuudenkoti Kiukaisissa.

Tämän jutun kuvat on otettu Eveliinan vetämistä nopeustreeneistä. Ammattilaisjääkiekkoilija kertoo meille lisää arjestaan Ruotsissa ja ajatuksia yhteistyöstämme syksyllä.

– On ollut hienoa, että olen saanut valmistautua kauteen kuin ammattilainen. Meidän arvomme kohtaavat, ja PaRakin yhdistää meitä, viikonlopun häiden jälkeen Eveliina Mäkinen kertoo.