Lauantaina 25.5.2019 järjestetään 19. Eurajoki-melonta

Kuva: PKV:n oma arkisto vuodelta 2018

Perinteinen Eurajoki-melonta järjestetään tänä vuonna lauantaina 25.5. klo 11-15. Lähtö on Saharinkosken laavulta (os. Myllytie 131).

Eurajoki-melonta on kansanmelonta, jossa melojat ja yleisö haluavat kiinnittää huomiota Eurajoen arvokkaaseen luontoon ja maisemaan sekä veden laatuun ja joen tuottamiin virkistäytymismahdollisuuksiin. Puhdas vesi on myös erityisen tärkeä jokivarren erikoismaataloudelle. Eurajoen puhtaus on koko seudulle ensiarvoisen tärkeää.

Tämän vuoden teemana on joen virtauksen riittävyys.

Avaa juttu, niin voit lukea lisää.

Melottavan reitin pituus on n. 7 km. Melonta suuntautuu alavirtaan ja on luonteeltaan helppoa retkimelontaa, jolloin jokiluonnon havainnoinnille jää aikaa ja se sopii aloittelijoillekin.

Matkan aikana pysähdellään ja tehdään havaintoja jokiluonnosta. Järjestäjät toivovat, että myös melontaa seuraavan yleisö esittää kysymyksiä. Vastaamassa ovat asiantuntijat Seppo Varjonen (Vesiensuojeluyhdistys ja Ympäristöseura) sekä Teija Kirkkala ja Henri Vaarala (Pyhäjärvi-instituutti).

Järjestäjät toivovat, että myös jokivarressa asuvat huomioisivat Eurajoki-melonnan!

Perillä Pappilankosken voimalaitoksella (PKV Oy) ollaan noin klo 13.00 (os. Kirkkotie 45). Maalipaikalla käydään läpi retken havaintoja ja jatketaan keskustelua Eurajoesta.

Omalla kajakilla (kanootilla) melova voi tulla lähtöpaikalle ilman ennakkoilmoittautumista.

Kanoottiklubilla on lainattavissa kajakkeja. Kajakeista on tehtävä ennakkovaraus viimeistään torstaina 23.5.

Kajakkien ennakkovaraukset Kirsi-Marja Lähteenoja kirsi.lahteenoja@gmail.com / p. 0400998867