PKV starttaa sähkömittareiden vaihtourakkansa ensi vuonna, mittaritoimittaja on jo valittu

Tässä on todellista historian havinaa Tolvilta.

Paneliankosken Voima Oy (PKV) aloittaa ison sähkömittareiden vaihtourakan ensi vuoden aikana. Ensimmäisiä mittareita aletaan vaihtaa helmi-maaliskuun aikana, mutta työ jatkuu aina vuoteen 2025 asti. Tiedotamme tarkemmista yksityiskohdista myöhemmin.

— Sähkömittareiden vaihto liittyy siihen, että tällä hetkellä sähkömittareita etäluetaan tunnin tarkkuudella. Uusilta mittareilta edellytetään sähkömarkkinalain mukaisesti lukematietoa viidentoista minuutin välein, eli siirrytään niin sanottuun varttitaseeseen. Uudet mittarit ja luentatekniikka mahdollistavat aikaisempaa nopeamman mittarinluennan, jopa useita kertoja vuorokaudessa, PKV:n käyttöpäällikkö Janne Kaitale toteaa.

Varttitase otetaan käyttöön toukokuun 2023 loppupuolella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki sähkömittarit pitäisi saada siihen mennessä vaihdettua, vaan pienkuluttajien energiamittaukset siirtyvät tunnista 15 minuuttiin liukuvasti tulevien vuosien aikana. Mittarinvaihdot sovitaan aina etukäteen asiakkaiden kanssa.

Uudeksi mittari- ja järjestelmätoimittajaksi PKV on valinnut yhteistyössä Lammaisten Energian kanssa Aidonin. Yhtiöiden asiakastietojärjestelmät pohjautuvat samanlaiseen ratkaisuun ja mittausratkaisussakin tavoitteet ovat yhtäläiset. Arvioimme, että alan pienehköt toimijat voivat saavuttaa tehokkuutta ja kustannushyötyjä yhteisellä kilpailuttamisella ja käyttöönottoprojektilla. Yhtenäiset ratkaisut mahdollistavat sen, että voimme hyödyntää toistemme osaamista, oppia toisiltamme ja kehittää tekemistämme hyvässä yhteistyössä.

- Viime kädessä tästä hyötyvät asiakkaamme, joille tätä työtä teemme. Aidonin valitsimme pääasiassa kolmesta syystä: laatu, toimitusvarmuus ja hinta. Aidonin ratkaisu on valmis ja tuotantokäytössä koeteltu. Vakuutuimme myös siitä, että Aidon pystyy toimittamaan meille niin järjestelmän kuin mittarit haluamassamme aikataulussa näistä poikkeuksellisista ajoista huolimatta. Lisäksi Aidonin ratkaisu oli kokonaisuutena tarkasteltuna kilpailukykyinen, toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo.