PKV alentaa myyntihintojaan lisää

Paneliankosken Voima Oy (PKV) on laskenut uusien määräaikaisten sopimustarjoustensa hintoja. Lisäksi toistaiseksi voimassa olevien sopimusten myyntihinnat laskevat huhtikuun alusta alkaen noin 25 prosenttia aiemmin päätetyn maaliskuun alun hintojen alentamisen päälle. Pystymme pudottamaan sähkön myyntihintojamme, sillä sähkön tukkumarkkinahinnat ovat laskeneet edelleen.

Lisäksi olemme tuoneet tarjolle kahdeksan kuukauden määräaikaisen ja kiinteähintaisen sopimuksen, joka voi houkuttaa pidempää sopimusta enemmän ja joka päättyy ennen tulevaa talvea. Valikoimista löytyvät yhä myös 12 ja 24 kuukauden määräaikaiset sopimukset sekä sähköpörssin tuntihintaan sidottu sopimus.

Määräaikaisten sopimusten hinnat seuraavat nopeimmin markkinahintojen muutosta. Kahdeksan kuukauden sopimuksen hinta on nyt 11,30 snt/kWh, 12 kk sopimuksen hinta 12,75 snt/kWh ja 24 kk sopimuksen 11,85 snt/kWh. Perusmaksu on kaikissa 3,50 euroa kuukaudessa. Nämä hinnat ovat voimassa huhtikuun loppuun asti alennetulla 10 prosentin arvonlisäverolla.

Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten myyntihintoja lasketaan maaliskuun alusta ja uudestaan huhtikuun alusta alkaen. Yleissähkön hinta on 1.3.2023 alkaen 17,60 ja 1.4.2023 alkaen 13,20 senttiä kilowattitunnilta. Kausisähkössä talvipäivän hinta on 1.3.2023 alkaen 18,50 senttiä ja muun ajan 17,10 senttiä kilowattitunnilta sekä 1.4.2023 alkaen talvipäivänä 14,20 ja muuna aikana 12,70 senttiä kilowattitunnilta. Perusmaksu on näissäkin 3,50 euroa kuukaudessa. Hinnat ovat huhtikuun loppuun asti alennetun 10 prosentin arvonlisäveron mukaiset.

Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hinnanmuutokset tulevat voimaan tuotteen nykyisille asiakkaille automaattisesti. Muuten tuote on saatavilla asiakkaille, joilla on ollut sähkön myyntisopimus PKV:lla vähintään 24 kuukautta, eli esimerkiksi määräaikainen sopimus on juuri katkeamassa.

Lisäksi PKV tarjoaa pörssisähkösopimusta, jonka hinnoittelu ei muutu. PKV:n marginaali on nykyisellä 10 prosentin arvonlisäverokannalla 0,35 senttiä kilowattitunnilta ja perusmaksu 3,50 euroa kuukaudessa.

Sähkösopimuksen valinta kannattaa tehdä oman sähkön käyttötottumuksensa ja tarpeensa mukaisesti. Jos haluaa seurata sähkön hintaa ja ostaa sähköä aina markkinahintaan, tunneittain hinnoiteltava pörssisähkö on oikea valinta. Määräaikainen sähkösopimus sen sijaan on riskinkarttajan sopimus ja toistaiseksi voimassa oleva sopimus jotain näiden väliltä. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus mahdollistaa asiakkaalle irtautumisen sopimuksesta kahdessa viikossa ja sähköyhtiö voi muuttaa hintaa ilmoittamalla siitä yhtä kuukautta ennen.