Toinen erä luku- ja kuunteluvinkkejä: Mikäs lintulaji sinä olet tai kolahtaako Amorphis?

Elina Aaltola näyttää Panelian kirjaston uutta lehtihyllyä, josta poimi Viherpihan. Hänen lukuvinkkinsä on kuitenkin humoristinen kirja.

Tällä kertaa lukuvinkeissä on kahta erilaista luettavaa sekä kuunneltavaa. Ensimmäinen tärppi on Elina Aaltolan, muut Håkan Lindmarkin.

Petri Törmänen: Luonnelinnut - 70 lajin tunnistusopas (2022)
Luonnelinnut sisältää huumorilla höystettyjä kuvauksia ihmisten persoonallisuuksista ja käyttäytymismalleista. Kirjan sivuilta voi löytää piirteitä itsestään tai tuttavistaan, olet sitten Naris, Sisutirri, Suklaasieppo, Jumppasorsa tai lyhytpinnahanhi. Kirjailijan mukaan hyvä lukutapa kirjalle on nauttia luonnelintu sieltä, toinen täältä. Näin päivään voi saada sopivia ilonpirskahduksia.

Amorphis: Halo (2022)
Suomalainen Amorphis-yhtye on jo yli kolme vuosikymmentä kävellyt raskaan musiikin polulla. Alkuaikoina perinteistä raskasta rokkia soittava yhtye on myöhemmin siirtynyt yhä enemmän progressiivisen rokin suuntaan. Viimeisin levy ”Halo” on viime vuosien taattua, loistokasta progressiivista Amorphista. Huomionarvoista on myös, että yhtyä on suosituimpia suomalaisia yhtyeitä ulkomailla. Lainattavissa mm. Euran pääkirjastosta.

Styx: Crash of the Crown (2021)
Nyt jo 50 vuotta musiikkia tehnyt amerikkalainen Styx-yhtye on muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen julkaissut albumin. Tavaramerkki on aina ollut konseptin ympärille rakennettu albumikokonaisuus. Vaikka luulisi, että tämän takia musiikki olisi hieman raskassoutuista ja kryptistä, niin Styx on aina luonut helposti lähestyttävää musiikkia ja flirttaileekin välillä ihan popin kanssa. Ihastuttavia melodioita löytyy yllin kyllin. Mikäli haluat kaunista mutta kuitenkin sopivan haastavaa musiikkia, kannattaa kuunnella uusinta Styx-albumia ”Crash of the Crown” (2021). Löytyy esimerkiksi Euran pääkirjaston kokoelmista.

Lisäksi kirjastossa on lainattavissa suuri määrä erilaisia auton korjausoppaita ja aikuisten sarjakuviakin löytyy laidasta laitaan.