Ida-Maria Lamminen on PKV:n uusi kehitysinsinööri

Paneliankosken Voiman tekijäjoukko on kasvanut tammikuun puolivälissä, jolloin Ida-Maria Lamminen aloitti kehitysinsinöörinä. Tehtävä on yhtiössä uusi.

Lamminen on alanvaihtaja, joka kouluttautui kahdessa vuodessa energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi 2018–2020. Uudelleen kouluttautuminen oli vääjäämätön vaihtoehto, kun ammattitauti sulki oven silloiseen työhön.

— Ajattelin, että insinööreille on aina töitä. Valitsin energia- ja ympäristötekniikan, sillä muuttuva ja kehittyvä energia-ala on kiinnostava. Haluan olla siinä mukana.

Opiskeluaikanaan Lamminen oli harjoittelemassa jakeluverkkoyhtiössä, jossa jatkoi osa-aikaisena töitä opiskeluaikansa loppuun. Asiakaspalvelu ja kaukolämpöasiat tulivat pääpiirteissään tutuiksi.

Valmistumisensa jälkeen hän sai työpaikan ydinvoima-alalta, jossa työskenteli ensin työturvallisuustehtävissä ja myöhemmin ydinvoimalaitoksen käyttöorganisaatiossa.

Asuinpaikka vaihtui 1,5 vuotta sitten Porista Paneliaan, koska toiveena oli päästä asumaan maalle. Nykyinen koti on pappan synnyinkoti.

PKV:n ja Lammisen tiet kohtasivat, kun työmatkan suitsiminen ja uudet haasteet kompaktin kokoisessa organisaatiossa alkoivat kiinnostaa.

— Keskustelimme työn sisällöstä muutaman kerran ja pääsimme hyvään lopputulokseen. Kehitystehtävät sopivat minulle hyvin. Olen innostuja, joka tarttuu uusiin juttuihin mielellään ja tykkää projekteista.

Klikkaa juttu auki, niin pääset lukemaan työnkuvasta ja miten uuden tekijän ensimmäiset päivät PKV:llä ovat menneet.

Työnkuva tarkentuu tulevina viikkoina. Kehityshankkeiden lisäksi vastuualueiksi on tulossa esimerkiksi riskienhallintaa ja työturvallisuutta, sähkömarkkinoiden ja sähkön tuotannon seurantaa, sähkön hankintaa, sopimustuotteiden päivittämistä, mittauksen kehittämistä sekä vastuullisuus- ja ympäristöasioita.

— Minut on otettu täällä hyvin vastaan, vaikka en etukäteen tuntenut ketään. Olen tutustunut monipuolisesti henkilökuntaan ja perehdytys ja perehtyminen ovat hyvässä käynnissä. Ensimmäiset kehityshankkeetkin ovat jo menossa.

Lamminen kuvailee itseään itseohjautuvaksi ihmiseksi, joka tarttuu mieluummin toimeen kuin odottelee. Työurallaan hän toivoo vaihtelevien työtehtävien lisäksi etenemismahdollisuuksia.

Toimeliaaksi Ida-Maria Lammista voi kuvailla myös vapaa-ajallaan, sillä hänellä on kaksin kappalein niin suomenhevosia kuin koiriakin. Lisäksi esimerkiksi paikallinen kuntosali on tuttu paikka.