Aurinkosähkö - emme tee kartoituksia ja asennuksia toistaiseksi

Voit itsekin ryhtyä sähköntuottajaksi! Samalla säästät sähkölaskussasi ja parannat kotisi arvoa.

Testaa, kannattaisiko sinunkin siirtyä aurinkoenergiaan!


Tiesitkö, että myymme myös laadukkaita aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen -ratkaisuna?


Asiantuntijamme osaa suunnitella juuri sinun tarpeisiisi oikean kokoisen järjestelmän kilpailukykyiseen hintaan, sähköalan ammattilaisen asentamana.


Paketti sisältää järjestelmän (paneelit, kiinnitystelineet, invertterin, turvakytkimen ja kaapelit) asennuksineen aina käyttövalmiiksi asti. Tarvittaessa asentajamme tekee erillisen suunnittelukäynnin.

Aurinkosähköjärjestelmä mukavasti osamaksulla

Voit maksaa ostamasi järjestelmän kätevästi myös erissä, esim. 100 €/kk. Rahoitushakemus on mahdollista tehdä kotona rauhassa sähköisesti. Järjestelmän asennuksen jälkeen saat laskun, jolloin voit päättää, maksatko hankintasi kerralla vai joustavasti kuukausierissä.
​​​​​​​


HAE RAHOITUSTA >>


Aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen

Kun aikoo hankkia aurinkosähköjärjestelmän, tulee miettiä, minkä tehoinen järjestelmä olisi sopiva ja miten paneelit voidaan asentaa. Yleensä paneelit asennetaan rakennuksen katolle etelän tai lännen suuntaan. Paneeliasennukseen vaikuttavat katon kaltevuus sekä käytössä oleva pinta-ala.

Katon kantavuudesta vastaa asiakas. Tiili-, konesauma- ja profiilipeltikatoille on jokaiselle omat kiinnikkeensä.

Suunnitteluvaiheessa katsotaan myös kaapelireitit ja invertterin sijoitus. Näissä pyritään ottamaan myös asiakkaan toiveet huomioon. Ennen asennusta kannattaa olla yhteydessä omaan kuntaan ja tiedustella tarvittavia lupakäytäntöjä.

Aurinkosähköjärjestelmä voidaan rakentaa joko jakeluverkon kanssa rinnakkain toimivaksi on-grid–järjestelmäksi tai itsenäiseksi off-grid–järjestelmäksi paikkoihin, joissa verkkosähköä ei ole saatavilla. Tällainen itsenäinen kohde voisi olla esimerkiksi saaressa sijaitseva kesämökki.

Ostamme ylituotannon

Saat parhaan edun tuotannostasi, kun pystyt käyttämään suurimman osan tuottamastasi sähköstä itse. Silloin oma sähköntuotantosi korvaa sähkön hinnan lisäksi sähkön jakelumaksun ja sähköveron osuudet.

Ostamme kuitenkin mielellämme sinun mikro- tai pientuotantolaitoksessasi tuotetun sähkön, joka jää yli omasta käytöstäsi, mikäli sinulla on sopimus energiankulutuksen osalta PKV:n kanssa. Tällöin verkkoon tuotettu sähköenergia hyvitetään asiakkaalle normaalin sähkölaskun yhteydessä, kun pientuotannon sopimus on tehty.

Maksamme sähkön pientuotannosta kuukausittain jälkikäteen Nord Poolin Suomen hinta-alueen Spot-hinnan, alv 0 %. Mikäli mikro- tai pientuottaja on alv-velvollinen, ostohintaan lisätään alv 24 %. Kuukausimaksua ei ole, mutta mukana on marginaali. Se on arvonlisäverollisena 0,3 senttiä kilowattitunnilta.

Huomioi tuet

Asennuksen osuudesta on mahdollisuus saada kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa ja vähennysoikeus työn osuudesta on 40 %. Vähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa/henkilö (v. 2021 ja 2022). Lisätietoja Verohallinnon verkkosivuilta.


Yritykset, yhteisöt, kunnat, seurakunnat ja säätiöt voivat saada aurinkosähköjärjestelmiin energiatukea. Aurinkosähköjärjestelmien tuki on 20 % hankkeen verottomasta kokonaishinnasta ja investoinnin tulee olla vähintään 10 000 euron suuruinen. Energiatukea haetaan Business Finlandin sähköisessä asiointipalvelussa ennen hankkeen aloittamista.


Maatilat voivat hakea investointitukea aurinkosähköjärjestelmän hankintaan, kun tuotettava energia käytetään tuotantotoiminnassa. Tuki on 40 % aurinkosähköjärjestelmän verottomista kustannuksista.
Myönnettävä minimiavustus on 7 000 e eli hyväksyttävien kustannusten täytyy olla vähintään 18 000 e (alv 0%). Tuki haetaan sähköisen Hyrrä-palvelun kautta ennen hankkeen aloittamista. Hakujaksot päättyvät vuosittain 15. päivä tammikuuta, maaliskuuta, elokuuta ja lokakuuta.


Aurinkoenergiajärjestelmän hankkijan muistilista

  • Minkä tehoinen järjestelmä tarvitaan?
  • Miten paneelit on mahdollista asentaa?
  • Ota yhteyttä Paneliankosken Voimaan.
  • Asennuksen yhteydessä toimita mikrotuotantolaitoksen yleistietolomake ja järjestelmän käyttöönottopöytäkirja Paneliankosken Voimalle. (Jos PKV toimittaa aurinkosähköjärjestelmän, asentajamme hoitavat tarvittavat lomakkeet.)
  • Varmista ylijäämäsähkölle ostaja ja tee tarvittavat sopimukset (Paneliankosken Voima Oy ostaa ylijäämäsähkön yhtiön kokonaisasiakkailta).
  • Varmista, että sähkömittarisi soveltuu tuotannon mittaukseen.


Lisätietoja järjestelmistä antaa Janne Kaitale puh. 044 738 6137.

Täytä alta löytyvä kartoituslomake, niin olemme yhteydessä sinuun.

HUOM!

TÄLLÄ HETKELLÄ EMME PYSTY TARJOAMAAN KARTOITUSKÄYNTEJÄ!