Aurinkosähkö

Voit itsekin ryhtyä sähköntuottajaksi! Samalla säästät sähkölaskussasi ja parannat kotisi arvoa.

Testaa, kannattaisiko sinunkin siirtyä aurinkoenergiaan!


Tiesitkö, että myymme myös laadukkaita aurinkosähköjärjestelmiä avaimet käteen -ratkaisuna?


Asiantuntijamme osaa suunnitella juuri sinun tarpeisiisi oikean kokoisen järjestelmän kilpailukykyiseen hintaan, sähköalan ammattilaisen asentamana.


Paketti sisältää järjestelmän (paneelit, kiinnitystelineet, invertterin, turvakytkimen, kaapelit) asennuksineen aina käyttövalmiiksi asti. Tarvittaessa asentajamme tekee erillisen suunnittelukäynnin.


Aurinkosähköjärjestelmä mukavasti osamaksulla

Voit maksaa ostamasi järjestelmän kätevästi myös erissä, esim. 100 €/kk. Rahoitushakemus on mahdollista tehdä kotona rauhassa sähköisesti. Järjestelmän asennuksen jälkeen saat laskun, jolloin voit päättää, maksatko hankintasi kerralla vai joustavasti kuukausierissä.
​​​​​​​


HAE RAHOITUSTA >>


Aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen

Aurinkosähköjärjestelmää ostettaessa tulee miettiä, minkä tehoinen järjestelmä halutaan ja miten paneelit voidaan asentaa. Yleensä paneelit asennetaan rakennuksen katolle etelän/lännen suuntaan. Paneeliasennukseen vaikuttaa katon kaltevuus sekä käytössä oleva pinta-ala.

Katon kantavuudesta vastaa asiakas. Tiili-, konesauma- ja profiilipeltikatoille on jokaiselle omat kiinnikkeensä.

Suunnitteluvaiheessa katsotaan myös kaapelireitit ja invertterin sijoitus. Näissä pyritään kuulemaan myös asiakkaan toiveita. Ennen asennusta kannattaa olla yhteydessä omaan kuntaan ja tiedustella tarvittavia lupakäytäntöjä.

Aurinkosähköjärjestelmä voidaan rakentaa joko jakeluverkon kanssa rinnakkain toimivaksi on-grid–järjestelmäksi tai itsenäiseksi off-grid–järjestelmäksi paikkoihin, joissa verkkosähköä ei ole saatavilla. Tällainen itsenäinen kohde voisi olla esimerkiksi saaressa sijaitseva kesämökki.

Ostamme ylituotannon

Saat parhaan edun tuotannostasi, kun pystyt käyttämään suurimman osan tuottamastasi sähköstä itse. Silloin oma sähköntuotantosi korvaa sähkön hinnan lisäksi myös sähkön jakelumaksun ja sähköveron osuudet.

Ostamme kuitenkin mielellämme sinun mikro- tai pientuotantolaitoksessasi tuotetun sähkön, joka jää yli omasta käytöstäsi, mikäli sinulla on sopimus energiankulutuksen osalta PKV:n kanssa. Tällöin verkkoon tuotettu sähköenergia hyvitetään asiakkaalle normaalin sähkölaskun yhteydessä, kun pientuotannon sopimus on tehty.

Maksamme sähkön pientuotannosta kuukausittain jälkikäteen Nord Poolin Suomen hinta-alueen Spot-hinnan, alv 0 %. Mikäli mikro- tai pientuottaja on alv-velvollinen, ostohintaan lisätään alv 24 %. Kuukausimaksu on 0 €/kk.

Huomioi kotitalousvähennys

Asennuksen osuudesta on mahdollisuus saada kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa ja vähennysoikeus työn osuudesta on 40 %. Vähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa/henkilö (v. 2021 ja 2022). Lisätietoja Verohallinnon verkkosivuilta.

Aurinkoenergiajärjestelmän hankkijan muistilista

  • Minkä tehoinen järjestelmä tarvitaan?
  • Miten paneelit on mahdollista asentaa?
  • Ota yhteyttä Paneliankosken Voimaan.
  • Asennuksen yhteydessä toimita mikrotuotantolaitoksen yleistietolomake ja järjestelmän käyttöönottopöytäkirja Paneliankosken Voimalle. (PKV:n toimittaessa aurinkosähköjärjestelmän, tarvittavat lomakkeet hoituvat asentajiemme kautta.)
  • Varmista ylijäämäsähkölle ostaja ja tee tarvittavat sopimukset (Paneliankosken Voima Oy ostaa ylijäämäsähkön yhtiön kokonaisasiakkailta).
  • Varmista, että sähkömittarisi soveltuu tuotannon mittaukseen.


Lisätietoja järjestelmistä Salla Anttila puh. 044 279 1428.

Täytä alta löytyvä kartoituslomake, niin olemme yhteydessä sinuun.